Reportage 2018.

"Ännu en gång har vi glädjen att ha Erik Gullbransson som gästartist vid Storbandets konsert. Vi har tidigare spelat tillsammans och då bl.a. gjort ett Östen Warnebring program. Den här gången kommer Erik att framföra blanda och ge ur den digra storbandsskatten. Som vanligt är även storbandets egen vokalist  Ingrid Lindebratt med.

Reportage 2015.

“Traditionsenlig konsert med estetelever....” 09-06 2015 se bilder och text  BILDER 2015 .

8 Februari 2015

Uppskattad konsert med gästartisterna Jan Allan och Hayati Kafe.
Konserten förgylldes dessutom, som vanligt, med skönsång av bandets egen solist Ingrid Lindebratt.
Fredag innan konserten spred sig paniken i lägret – båda ordinarie trumslagare anmälde sjukdom och goda råd var nu dyra.Peter Andersson ringde “en av norra Europas bästa slagverkare”, som Fredrik Lindström skulle ha sagt - nämligen Anders Åstrand, en västerviksson som numera har hela världen som sitt arbetsområde. Anders hade en spelning i Stockholm på lördagseftermiddagen men lovade att ta sig till Västervik under kvällen.
Därmed fick konserten ytterligare en gästartist. Och som han spelade – ibland glömde man bort att lyssna på melodier och variationer och lyssnade bara på trumspelet .....
Melodierna bestod i huvudsak av alster ur The American songbook och det innebar kända låtar och sånger som tydligt föll publiken
i smaken
C:a 280 pers hade bänkat sig i konsertlokalen och verkade trivas, av bifallet att döma

// Bruno Blomberg

Reportage 2014
 


8 november 2014
 
Jubileumskonsert i anledning av Storbandet 30 år.
En synnerligen välfylld Stadsteatersalong (f d Bryggaren) fick lyssna till ett omväxlande program med både nyare och äldre storbandsarrangemang. Ett flertal solister, bl a Storbandets duktiga sångsolist Ingrid Lindebratt, gjorde uppskattade insatser och publiken trivdes.
Kören Cantabile hade bjudits in och framförde, tillsammans med Storbandet, ett antal nummer under ledning av Ingrid Lindebratt.
C:a 290 personer i publiken bidrog till att konserten gav ett gott ekonomiskt överskott.

 


2 juni 2014
 
Traditionsenlig konsert i Stadsparken tillsammans med elever från Estetiska programmet.
.

Reportage 2013

Östen Warnerbring i våra hjärtan!

Lördagen den 6 oktober 2013 höll Västerviks Storband med den ordinarie vokalisten Ingrid Lindebratt och gästsolisten Erik Gullbransson konsert i Bryggaren, Västervik.

Konserten inleddes med två låtar från Storbandets ordinarie repertoar, där Ingrid Lindebratt var sångsolist. Hon framförde jazzlåtarna Sakta vi gå genom stan och It’s A Wonderful World innan kvällens huvudsolist, Erik Gullbransson, gjorde entré.

Temat för dagen var Östen Warnerbring i våra hjärtan, vilket innebär att Gullbransson tagit fasta på ett knippe melodier som lanserats av Östen Warnerbring.  Inför konserten hade Gullbransson själv arrangerat och bearbetat samtliga melodier.

Storbandet har under de senaste åren valt att samarbeta med professionella musiker på riksplanet. Vi minns konserterna med gitarristen Janne Schaffer för ett par år sedan och konserten med trumpetaren Peter Asplund hösten 2012. Den här gången valde Storbandet att samarbeta med sångaren, musikern och arrangören Erik Gullbransson från Göteborg.

I våras fick Storbandets musikaliske ledare, Peter Andersson, kontakt med Gullbransson, och snart var ett nytt samarbete etablerat. Erik Gullbransson var nämligen i Västervik för ungefär 10 år sedan, då han gjorde en konsert tillsammans med Storbandet och några av sina egna musikaliska vänner från Göteborg.
Det nya samarbetet kring Warnerbrings låtar tog fart, och Gullbransson började leverera arrangemang till Storbandet.
Den 1 september kom Erik Gullbransson till Västervik för att leda repetitionerna med Storbandet, och lördagen den 5 oktober var han tillbaks för att finslipa Storbandets instudering inför konserten den 6 oktober.

Under konserten varvade Erik Gullbransson sång med eget kåserande på ett mycket underhållande sätt, och publiken verkade må bra under de 90 minuter konserten pågick. En del av Gullbranssons arrangemang bar tydlig jazz- och swingprägel, medan andra var rena underhållningslåtar.

I det ordinarie programmet fick vi höra följande melodier: Hej, här har du mej, Satchmo, I en roddbåt till Kina, Jag ger en röd blomma, Det var längesen jag plocka några blommor, Som en dröm, Till en näktergal i Malmö, Kivikspolka, Alla andra får varann, En mysig vals och Sommarvind.
Efter den kända melodin Sommarvind avtackade Storbandets ordförande Lars Norström Erik Gullbransson med några värmande ord och en vacker bukett blommor. Även Ingrid Lindebratt och Peter Andersson fick blommor för sina insatser.

Strax innan det var dags att annonsera det planerade extranumret, klev Bruno Blomberg, Olle Hjorth och Lars Carlberg från Club Spisas styrelse upp på scenen och bad att få överlämna 15,000 kr till Storbandet. Club Spisa lades ner i början av 2013, och nu valde styrelsen att ge sitt ekonomiska överskott till Västerviks Storband med förhoppningen att Storbandet kommer att förvalta den jazzmusikaliska andan i Västervik, sedan Club Spisas verksamhet lags ner. Den gentila gesten mottogs med applåder från publiken.
Avslutningsvis framförde Erik Gullbransson och Storbandet sitt extranummer, Amanda Lundbom.

Konserten var därmed över och Storbandets samarbete med Erik Gullbransson var slut för den här gången.


Lars Norström

 

 

Västerviks Storband
Västerviks Storband är ett lokalt storband, som i huvudsak består av amatörmusiker från Västerviks kommun. Repertoaren är blandad och bandet spelar det mesta av jazzens klassiker fram till betydligt modernare tongångar. I bandet ingår också en kvinnlig vokalist.
Bandet ger varje år ett antal konserter i egen regi. Dessutom inbjuds rikskända artister som gästsolister i bandets konserter.
Under senare år har Västerviks Storband gjort konserter med underhållningsduon Triple &Touch,  med gitarristen Janne Schaffer och med trumpetaren Peter Asplund.

För närvarande pågår ett samarbete mellan Storbandet och sångaren Erik Gullbransson från Göteborg. Gullbransson har valt ut ett antal låtar som en gång i tiden lanserades av sångaren Östen Warnerbring. Låtarna har sedan arrangerats för storband av Gullbransson själv.

I oktober kommer Västerviks Storband att ge en konsert i Bryggaren, Västervik,  med Erik Gullbransson som gästartist.


Kommande konserter:
Måndagen den 3 juni kl 19.00 i Stadsparken, Västervik:
Konsert tillsammans med Kulturskolans sångelever


Söndagen den 6 oktober kl 16.00 i Bryggaren, Västervik:
Konsert med gästartisten Erik Gullbransson på temat Warnerbring-låtar